2013. március 2., szombat

Torták


Vakondtúrás torta



Hozzávalók:

Piskóta
  • 5 db tojás
  • 80 g (4 ek) kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 100 g (5 ek) finomliszt
  • 40 g (2 ek) cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs sütőpor
Töltelék
  • 2 cs habfixáló
  • 2 ek porcukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 80 g csokilencse vagy kakaós tortadara
  • 3 db banán
  • citromlé


Elkészítése:
  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és belecsurgatjuk az olajat. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatjuk. A tésztát a formába öntjük.

  3. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Kiborítjuk a formából, rácson hűlni hagyjuk.

  4. A kihűlt torta tetejére késsel "rajzolunk" egy kört a külsejétől 2 cm-re. Kb. 2 cm mélyen bemetszük, majd az így nyert belső körünket egy kiskanállal 2 cm mélyen kikaparjuk. Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.

  5. Elkészítjük a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatjuk a csokilencsét vagy a tortadarát.

  6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, és megkenjük citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatjuk azokat.

  7. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozzuk a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedjük, enyhén rányomjuk.

  8. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése