2013. március 3., vasárnap

Darálós keksz



Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg cukor                                                             
  • 4 tojás                                                                             
  • 2 cs. vaníliás cukor                                                  
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 2 ek kakaópor

  • Keksz daráló:


    Elkészítése:
     
     
    1. A margarint a cukorral habosra keverjük.
    2. Egyenként hozzádologzzuk a tojásokat.
    3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához.
    4. Jól összegyúrjuk a tésztát és harmadához hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk.
    5. A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
     
     
    1. Másnap a keksznyomóba töltjük és  egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk.

    1. Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
    2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése