2013. március 13., szerda

Fekete erdő torta

Fekete erdő torta
 
 
Ahány tojásból szeretnénk a piskótát annyiszor 3 dkg cukrot és lisztet számolunk.
 
Hozzávalók:
 
Tészta
  • tojás
  • porcukor
  • liszt
  • sütőpor
  • szódabikarbón
 
Töltelék:
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vanílíás puding
  • 6 dkg cukor
  • meggy
  • 6 dl tejszín
 
Elkészítése:
Tészta
A tojás fehérjét felverjük habnak. A tojás sárgáját elhabosítjuk a cukorral. Beleforgatjuk óvatosan a sütőporos lisztet és végül óvatosan a habot.
A tésztát megsütjük.
Töltelék:
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandó kevergetés közben sűrűre fözzük. A meggydarabokat is hozzáadjuk.
 
A piskótát hagyjuk kihülni és félbe vágjuk.
 
A tészta lapot megtöltjük a krémmel és a tejszínhabbal. A tetejét rátesszük, és azt is díszitjük tetszés szerint.
Reszelt csokival megszórjuk és meggydarabokkal díszítjük.
 
 
 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése