Fekete erdő torta
Ahány tojásból szeretnénk a piskótát annyiszor 3 dkg cukrot és lisztet számolunk.
Hozzávalók:
Tészta
- tojás
- porcukor
- liszt
- sütőpor
- szódabikarbón
Töltelék:
- 3 dl meggylé
- 1 csomag vanílíás puding
- 6 dkg cukor
- meggy
- 6 dl tejszín
Elkészítése:
Tészta
A tojás fehérjét felverjük habnak. A tojás sárgáját elhabosítjuk a cukorral. Beleforgatjuk óvatosan a sütőporos lisztet és végül óvatosan a habot.
A tésztát megsütjük.
Töltelék:
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandó kevergetés közben sűrűre fözzük. A meggydarabokat is hozzáadjuk.
A piskótát hagyjuk kihülni és félbe vágjuk.
A tészta lapot megtöltjük a krémmel és a tejszínhabbal. A tetejét rátesszük, és azt is díszitjük tetszés szerint.
Reszelt csokival megszórjuk és meggydarabokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése