2013. március 14., csütörtök

Rántott hal alma szósszal

Ez a recept egy kis cetlire jegyzetelve sokáig várakozott arra, hogy egyszer elkészítsem, ám amióta sorra került, azóta rendszeresen van terítéken.
 
 
 
Rántott hal alma szósszal
 
 
 
Hozzávalók:
 
 Hal
60 dkg halfilé
olaj
zsemlemorzsa

Alma szósz
3 db zöldpaprika
2 alma
15 dkg sonkás felvágott
2 dl tejszín
5 dkg krémsajt
rozmaring

őrölt fehérbors
kevés vaj


Elkészítés:
 
Hal
A halfiléket megsózzuk, és 30-40 percig állni hagyjuk.
A halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
 
Alma szósz
Ez idő alatt elkészíthetjük az almás ragut. Ehhez a paprikákat, a sonkát és az almát apró kockákra vágjuk.
Vajat olvasztunk, rátesszük a paprikakockákat, majd megszórjuk finomra metélt rozmaringgal. Pár percig dinszteljük, aztán hozzáadjuk a sonkát és az almát.
Együtt pároljuk tovább, majd felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, és ezután keverjük hozzá a krémsajtot. Végül kevés sóval és fehérborssal fűszerezzük.

 Petrezselymes burgonyával és az almaraguval tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése