2013. március 1., péntek

Almás krémes süti

Tejszínhabos almás krémes
 
Hozzávalók:
 
Tésztához
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek porcukor
  • 1 kg alma
  • 1 cs sütőpor
Krémhez
  • 4 cs vaníliás pudingpor
  • 1 l víz
  • 6 ek cukor
  • 6 tojásfehérje
Tetejére

 
Elkészítése:
 
6 tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a tepsi sütőpapírral bélelt aljára almaszeleteket teszünk, ráöntjük a piskóta tésztát és megsütjük. 



 Ha a tészta megsült a tepsiből óvatosan kiborítjuk, az almás része kerül felülre. A sütőpapírt óvatosa lehúzzuk az almáról.
 
A  pudingot a vízzel és 2 evőkanl cukorral felfőzzük. A tojásfehérjéből 4 evőkanál cukorral kemény habot verünk, és óvatosan a langyos pudinghoz keverjük. Ezt a masszát a tészta tetejére kenjük. Hagyjuk alaposan kihűljön.

 
 
 
 
A végén a habtejszínt felverjük és az  kerül a süti tetejére. Fahéjjal vagy kakaóval meghintve tálaljuk.

 Jó étvágyat hozzá!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése