Tejszínhabos almás krémes
Hozzávalók:
Tésztához
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek porcukor
- 1 kg alma
- 1 cs sütőpor
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 1 l víz
- 6 ek cukor
- 6 tojásfehérje
- 3 dl habtejszín
- fahéj
Elkészítése:
6 tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a tepsi sütőpapírral bélelt aljára almaszeleteket teszünk, ráöntjük a piskóta tésztát és megsütjük.
Ha a tészta megsült a tepsiből óvatosan kiborítjuk, az almás része kerül felülre. A sütőpapírt óvatosa lehúzzuk az almáról.
Ha a tészta megsült a tepsiből óvatosan kiborítjuk, az almás része kerül felülre. A sütőpapírt óvatosa lehúzzuk az almáról.
A pudingot a vízzel és 2 evőkanl cukorral felfőzzük. A tojásfehérjéből 4 evőkanál cukorral kemény habot verünk, és óvatosan a langyos pudinghoz keverjük. Ezt a masszát a tészta tetejére kenjük. Hagyjuk alaposan kihűljön.
A végén a habtejszínt felverjük és az kerül a süti tetejére. Fahéjjal vagy kakaóval meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése