Töltött Grill csirke
Ez az étel számomra különlegesebb mint a többi, mert a töltelék recepjét nagymamám saját kezével irta, és nagy becsben tartom.
Hozzávalók:
1 közepes bontott csirke
só
Töltelék: 2 zsemle vagy 4 szelet kenyér, 2 tojás, 1 hagyma, olaj, petrezselyem, majoranna, só bors, gomba,
Elkészítése: A hagymát olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a gombát és a petrezselymet. Ha a gomba puha fűszerezzük. A zsemlét vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk a vizet belőle. Hozzáadjuk a nyers két tojást, majd a gombás hagymát és jól átforgatjuk. A csirke bőre alá tömködjük.
A csirkét jól tisztitsd meg és dörzsöld be sóval a bőrét. A tölteléket tömködd bele a hasába és a bőre alá.
A lábait alufóliába csomagold be, mert előfordul hogy megég. Tedd be tepsibe, rakjál rá alufóliát és rakd be a sűtőbe 1,5 2 óra biztos kell neki. (csirke méretétől függ) . Utolsó 10 percnél a fóliát vedd le róla és kicsit pirisd meg a bőrét.
Krumplipüré:
4-6 nagy krumpli
2-3 evőkanál vaj,
2-3 dl meleg tej és só
Elkészítése: A krumplit hámozd meg apróra vágsz össze és sós vízbe tedd fel főni. Ha puha akkor szűrd le a vizet. Krumpli nyomón nyomd át és gyorsan géppel keverd el a 2-3 dl meleg tejet és 3 evőkanálnyi margarint. Gyors fokozaton a géppel keverd habosra a pürét. Sózód ízlés szeint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése