Dédi mama álom finom almás sütije!!
Hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
15 dkg zsír
2 dl tejföl
1 tojás + 1 tojás a tetejére kenni
1/2 cs. sütőpor és szódabikarbóna
Töltelék
1/2-2 kg alma
őrőlt fahéj és szegfűszeg
cukor
Elkészítése:
Tészta A lisztbe a zsírt elmorzsoljuk. Bele a cukor, tojás, tejföl, sütőpor és jól összegyúrjuk. Pihentetjük egy kicsit.
Töltelék Az almát meghámozzuk és lereszeljük. egy edénybe tesszük és a fűszerekkel meg a cukorralés megdínszeljük amíg a leve el nem fő. Hűtjük.
A tésztát kettőbe vesszük és az egyiket vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a kihűlt tölteléket, majd a másik tésztát az almára helyezzük. Villával megszúrkáljuk és tojással megkenjük.
180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsül.
Érdemes a töltelékkel kezdeni mert ki kell hűlnie!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése