2013. március 13., szerda

Mese almás

Dédi mama álom finom almás sütije!!

Hozzávalók:

Tészta
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
15 dkg zsír
2 dl tejföl
1 tojás + 1 tojás a tetejére kenni
1/2 cs. sütőpor és szódabikarbóna

Töltelék
1/2-2 kg alma
őrőlt fahéj és szegfűszeg
cukor

Elkészítése:

Tészta A lisztbe a zsírt elmorzsoljuk. Bele a cukor, tojás, tejföl, sütőpor és jól összegyúrjuk. Pihentetjük egy kicsit.

Töltelék  Az almát meghámozzuk és lereszeljük. egy edénybe tesszük és a fűszerekkel meg a cukorralés  megdínszeljük amíg a leve el nem fő. Hűtjük.

A tésztát  kettőbe vesszük és az egyiket vékonyra kinyújtjuk és rákenjük a kihűlt tölteléket, majd  a másik tésztát az almára helyezzük. Villával megszúrkáljuk és tojással megkenjük.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsül.

Érdemes a töltelékkel kezdeni mert ki kell hűlnie!

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése