Zsuzsi szelet
Tésztához
15 dkg cukor
2 tojás
5 ek méz
10 dkg vaj
3 ek kakaó
40 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
Krémhez
1 l tej
3 cs vaníliás puding
2 ek liszt
3 ek cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
Csokimázhoz
6 ek cukor
3 ek víz
2 ek kakaó
1 ek liszt
3 ek olaj
pár csepp ecet
Elkészítés:
Tészta
A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük.
Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk.
2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.4 db kb. 25 x 30-as lapot nyújtunk.
Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.
Krém
A pudingot a liszttel, cukorral, a tejjel megfőzzük (mikroban is lehet, 6-7 perc alatt, 2-3 szor megkeverve tökéletes).
Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivétlével, amit csokimázzal vonunk be.
Csokimáz
A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk az olajat, s az ecetet és gyors mozdulatokkal rásimítjuk a süti tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése