Karamellás keksz szelet
Hozzávalók:
A krémhez
3 cs karamellás (főzős) pudingpor
1 l tej
9 ek cukor
5 dl Hulala tejszín
3 nagy Sport szelet csokoládé
Egyéb
40 db négyzet alakú háztartási keksz
1 dl tej
2 ek cukor
1 ek rumaroma
Elkészítése:
A karamellás pudinporokat kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük a cukorral. A maradék tejet felforraljuk. A forró tejet lassan a pudinghoz öntjük, elkeverjük, és sűrű krémmé felfőzzük.
Összeállítása
A háztartási kekszet cukrozott tej és rumaroma keverékébe mártjuk (ne ázzon szét), majd egy közepes méretű tepsit, vagy üvegtálat kirakunk vele úgy, hogy mindenhol takarja a tepsi alját.
Még forrón a kekszre öntjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és háromnegyed részét, ha már kihűlt a puding, a tetejére egyengetjük.
A csokoládékat lereszeljük, és a maradék tejszínbe vegyítjük. Ezt is az előző rétegek tetejére simítjuk.
Hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon, a krém pedig kellően megdermedjen. Másnap a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése