2013. március 2., szombat

Sajtos rudacskák

Ha vendégsébe megyünk akkor ezt a sütemény szoktam megsütni. Kiadós, gyorsan megvan.


Sajtos rúd


Hozzávalók:


                       50 dkg liszt

                        25 dkg rama

                        1 tojás + a kenéshez

                        4 dkg élesztő

                        2 evőkanál só

                        2 dl tej

                        sajt a tetejére

                       

Elkészítése:


        A tejet megmelegítem és elkeverem benne az élesztőt. Ne legyen túl forró a tej mert megsüti az élesztőt és nem fog fel jönni a tészta. Kéz meleg. A tojás kicsit felverem villával és az élesztős tejhez keverem. Nem kell keleszteni!!!! A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a sóval. 
 
A liszt közepébe öntöm az élesztős masszát és jól kidolgozom. Hagyom kicsit kelni. A tetejét letakarom konyharuhával és ha megemeli a ruhát akkor jól megkelt. De nem szabad túl keleszteni és hűtőbe sem kell rakni,  mert akkor nem lesz puha sütés után. Kb 1 órát. 
 
 Érdemes reggel elkezdeni. A tészta kicsit ragós, ezért   a tálból kiszedem és lisztezett deszkán még kicsit gyúrom, akkor tutira összeáll. Akkor jó a tészta ha már a kezedhez nem ragad oda. Egyszerre csak  kicsit lisztez. Vékonyan kinyújtom, tojással megkenem és rászóróm a sajtot. Derelye vágóval vékony csíkokat vágok.

Próbálj egyformákat vágni. Ha nem sikerül akkor a kicsi 4 perc alatt a nagyobb 8 perc alatt sül meg.

Ha a teteje már szép arany piros akkor biztos jó. Isteni finom. Még másnap is finom egy zacskóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése