Sajtos rúd
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg rama
1 tojás + a kenéshez
4 dkg élesztő
2 evőkanál só
2 dl tej
sajt a tetejére
Elkészítése:
A
tejet megmelegítem és elkeverem benne az élesztőt. Ne legyen túl forró a tej
mert megsüti az élesztőt és nem fog fel jönni a tészta. Kéz meleg. A tojás
kicsit felverem villával és az élesztős tejhez keverem. Nem kell keleszteni!!!!
A lisztet elmorzsolom a margarinnal és a sóval.
A liszt közepébe öntöm az élesztős masszát és jól kidolgozom. Hagyom
kicsit kelni. A tetejét letakarom konyharuhával és ha megemeli a ruhát akkor
jól megkelt. De nem szabad túl keleszteni és hűtőbe sem kell rakni, mert akkor nem lesz puha sütés után. Kb 1
órát.
Érdemes reggel elkezdeni. A tészta
kicsit ragós, ezért a tálból kiszedem
és lisztezett deszkán még kicsit gyúrom, akkor tutira összeáll. Akkor jó a
tészta ha már a kezedhez nem ragad oda. Egyszerre csak kicsit lisztez. Vékonyan kinyújtom, tojással
megkenem és rászóróm a sajtot. Derelye vágóval vékony csíkokat vágok.
Próbálj egyformákat vágni. Ha
nem sikerül akkor a kicsi 4 perc alatt a nagyobb 8 perc alatt sül meg.
Ha a teteje már szép arany
piros akkor biztos jó. Isteni finom. Még másnap is finom egy zacskóban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése