Kinder Bueno
Hozzávalók:
Tészta
6 tojás fehérje
6 ek. porcukor
2 ek rétesliszt
2 ek zsemlemorzsa
1 ek étolaj
1/2 cs. sütőpor
kb. 15 dkg darált dió
kb. fél üveg nutella( kevesebb is elég)
Krém
6 tojás sárgája
20 dkg cukor
1/2 liter tej
3 ek liszt
1 v puding
25 dkg rama
1 tábla étcsoki
2 cs. v. cukor
Egyéb
kb egy zacskó háztartási keksz
1 doboz Hullala tejszín (2 dl)
1 zselatin fix
Elkészítése:
Tészta A tojás fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadagoljuk a porcukrot. A lisztet sütőport, zsemlemorzsát, étolajat összekeverjjük, majd a tojáshabból 2 evőkanálnyit kiveszünk és a lisztes keverékhez adjuk.
Az egészet beleforgatjuk a tojáshabba és összekeverjük óvatosan nehogy összetörjön a hab.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszórjuk a darált dióval, majd közepes lángon megsütjük. figyelni kell mert hamar megsül. Ha megsült a papírt lehúzzuk róla.
Krém A tojás sárgáját, lisztet, tejet, pudingport, cukrot összefőzzük sűrű krémmé, majd beletesszük a Rama-t. A krémet elfelezzük, az egyik felébe beletesszük a csokit, másik felébe a vaníliás cukrot. Kihűtjük.
Összeállítás A még meleg tésztát megkenjük nutellával. Kihűtjük. Ha kihűlt a nutellás tésztát megkenjük a krémmel és beborítjuk a tejbe áztatott háztartási keksszel, erre kerül a csokis krém. A tejszínt felverjük, beletesszük a zselatin fixet és addig keverjük habverővel amig nagyon kemény habot nem kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése