Somlói galuska
Hozzávalók:
Tészta
4 tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor
fél cs. sütőpor
1 ek. dalált dió
1 ek. kakaó
Krém
1,5 dl tej
2 tojás
4 ek. liszt
cukor
6 ek. kakaó
1 cs. vaníliás puding
8 dkg rama
5 dkg dió
Valamint
2 dl rumos tej
tejszínhab
dió
Elkészítése:
Tészta
A tojásból lisztből cukorból és a sütőporból egy alap piskóta masszát készítünk. A masszát három részre osztjuk.
Egyikbe teszünk egy evőkanál kakaót
Másikba teszünk egy evőkanál diót
Harmadikat hagyjuk simán.
Tepsibe öntjük őket, és megsütjük.
Krém
1 liter tejet felteszünk melegedni. A többi tejet habverővel összekeverjük 2 tojssal, 4 ek. liszttel, 6 ek. kakaóval és 1 cs. v. pudigporral, majd a forró tejhez öntjük. Besürítjük. A gázt elzárjuk utána hozzáadjuk a cukrot és a margarint meg a diót.
Ha a tészta kihűlt, felkockázzuk meglocsoljuk a rummal. Egy edénybe dobáljuk a tésztákat ráöntjük a krémet. Díszítjük ízlés szerint. Hűtjük!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése