2013. március 13., szerda

Az igazi házi Somlói.........

 Somlói galuska
 

Hozzávalók:

Tészta
4 tojás
4 ek. liszt
4 ek. cukor
fél cs. sütőpor
1 ek. dalált dió
1 ek. kakaó

Krém
1,5 dl tej
2 tojás
4 ek. liszt
cukor
6 ek. kakaó
1 cs. vaníliás puding
8 dkg rama
5 dkg dió

Valamint
2 dl rumos tej
tejszínhab
dió

Elkészítése:

Tészta
A tojásból lisztből cukorból és a sütőporból egy alap piskóta masszát készítünk. A masszát három részre osztjuk.
       Egyikbe teszünk egy evőkanál kakaót
       Másikba teszünk egy evőkanál diót
       Harmadikat hagyjuk simán.

Tepsibe öntjük őket, és megsütjük.

Krém

1 liter tejet felteszünk melegedni. A többi tejet  habverővel összekeverjük 2 tojssal, 4 ek. liszttel, 6 ek. kakaóval és 1 cs. v. pudigporral, majd a forró tejhez öntjük. Besürítjük. A  gázt elzárjuk utána hozzáadjuk a cukrot és a margarint meg a diót.

Ha a tészta kihűlt, felkockázzuk meglocsoljuk a rummal. Egy edénybe dobáljuk a tésztákat ráöntjük a krémet. Díszítjük ízlés szerint. Hűtjük!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése