Szűzérmék
Hentes módra
Hozzávalók:
–
1 db sertés
szűzpecsenye
–
5 dkg vaj,
–
1 kisebb
vöröshagyma, lilahagyma díszítéshez
–
3-4 ecetes
uborka,
–
20 dkg sonka
–
1 csokor
petrezselyem
–
2-3 paradicsom
–
só, őrőlt bors,
–
petrezselymes
krumpli a köret,
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben a hús mindkét oldalát megsütjük.
A paradicsomot,
sonkát, uborkát, hagymát felaprítjuk, petrezselymet apróra vágjuk.
A hús ha piha félretesszük, és a szaftjába a hagymát
megpirítjuk , hozzáadjuk az uborkát, sonkát.
A végén megszórjuk petrezselyemmel és a
paradicsomot is belerakjuk.
Összepirítjuk az anyagokat, a húst is belerakjuk.
Petrezselymes krumplit tálalunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése