2013. február 28., csütörtök

Szűzérmék


Szűzérmék

Hentes módra

 
 

 

Hozzávalók:

 

        1 db sertés szűzpecsenye

        5 dkg vaj,

        1 kisebb vöröshagyma, lilahagyma díszítéshez

        3-4 ecetes uborka,

        20 dkg sonka

        1 csokor petrezselyem

        2-3 paradicsom

        só, őrőlt bors,

        petrezselymes krumpli a köret,

 

 

Elkészítése:  

                  

         A húst vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben a hús mindkét oldalát megsütjük.

          A paradicsomot, sonkát, uborkát, hagymát felaprítjuk, petrezselymet apróra vágjuk.

         A hús ha piha félretesszük, és a szaftjába a hagymát megpirítjuk , hozzáadjuk az uborkát, sonkát.

         A  végén megszórjuk petrezselyemmel és a paradicsomot is belerakjuk.

         Összepirítjuk az anyagokat, a húst is belerakjuk.

         Petrezselymes krumplit tálalunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése