A káposzta
A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk.
Mi is van a káposztában?
A vitamin, B vitamin komplex, C-vitamin, U vitamin, K vitamin, kálium, kén, jód, kalcium, foszfor, vas (ezek egyébként minden féle káposztában megtalálhatóak)
Rákellenes tulajdonságuk van, amely lassítja, a karcinogén- tehát a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek mutálását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek egyébként a rákos daganatokat képezik.
- Az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszerei, a klór és a jód
- A C-vitamin, a gyulladásos fogínyt kitűnően gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a vastagbelek kiürülésében segít
Nincs rendben a vastagbél, ha a káposztalé elfogyasztása után, nagy mennyiségű gázok keletkeznek.( Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak jelen.)
- a kálium a szívnek jó
- a kálcium a fogaknak is
- a vas pedig a vérnek
- Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére.
- A cukorbetegek számára ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert, fogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése vagy emelkedése a vérben.
- A káposztában található kén-aminósav csökkentőleg hat a magas koleszterin szintre.
Töltött káposzta
Hozzávalók:
–
40 dkg darált
sertéshús
–
10 dkg rizs
–
savanyú káposzta
levél
–
1 kg savanyú
káposzta
–
só, bors,
pirospaprika, hagyma
–
2 dl tejföl,
Elkészítése: A darált húst
fűszerezzük és beleforgatjuk a már előre megfőzött rizst. A hagymát megpirítjuk
és rádobjuk a káposztát is. Sózzuk borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Belehelyezzük a gombócokat, és kevés vizet öntök rá. Puhára főzzük a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése