2013. február 28., csütörtök

Hagyományos rakott krumpli


Rakott krumpli

 

Hozzávalók:

 
  - 10 vagy 14 db krumpli,

        8 db tojás megfőzve

        vaj, só, tejföl,

        kolbász
 
Esetleg besamell mártás

 
 

Elkészítése:

         A tojást megfőzzük és karikákra vágjuk, a krumplit héjában vízben megfőzzük és megpucoljukés szintén karikákra vágjuk. A kolbászt is karikákra vágjuk.

         Rétegesen elkezdem egy edénybe rakosgatni: krumpli, só , tojás, kolbász, tejföl, vaj. És addig rakosgatom amíg az anyagok el nem fogynak. A tetején krumpli legyen és vaj.
 
Besamell mártást is tehetek a tetejére, az kicsit megbolondítja!!

     220 fokon 30-40 pert alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése