2013. február 28., csütörtök

Élesztős kelt tészta


Aranygaluska

 

Hozzávalók:

        ½ kiló liszt,

        2 dkg élesztő,

        2 tojás sárgája,

        3 dl tej,

        6 dkg vaj,

        5 dkg cukor,

        csipet só,

        8 dkg vaj kenéshez,

 

Elkészítése:   1 dl langyos tejből a cukor feléből az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet amiben a sót feloldottuk. A lisztbe mélyedést készítünk és beleöntjük az anyagokat.

Jól összedolgozzuk. Hagyjuk a deszkán kelni fél órát. Ha jól megkelt pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Belerakjuk a kör alakú tortaformába.

 Meleg vajjal megkenjük és mindenfélével megszórhatjuk:

kakaó, dió, mandula. Megsütjük 30 pert alatt. Vanília pudingot készítek hozzá.
 
Vanília pudiggal meglocsolva tálaljuk!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése