Aranygaluska
Hozzávalók:
–
½ kiló liszt,
–
2 dkg élesztő,
–
2 tojás sárgája,
–
3 dl tej,
–
6 dkg vaj,
–
5 dkg cukor,
–
csipet só,
–
8 dkg vaj
kenéshez,
Elkészítése: 1 dl langyos tejből a cukor feléből az
élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk,
hozzáöntjük a tejet amiben a sót feloldottuk. A lisztbe mélyedést készítünk és
beleöntjük az anyagokat.
Jól összedolgozzuk. Hagyjuk a
deszkán kelni fél órát. Ha jól megkelt pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Belerakjuk a kör alakú tortaformába.
Meleg vajjal megkenjük és mindenfélével
megszórhatjuk:
kakaó, dió, mandula. Megsütjük
30 pert alatt. Vanília pudingot készítek hozzá.
Vanília pudiggal meglocsolva tálaljuk!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése