Úgy szeretem a paradicsom levest és a családom is. Most egy kicsit újítottam és nem csiga tésztával tálaltam hanem burgonyagombóccal. Nagyon finom lett!
Hozzávalók:
1 liter paradicsomlé
rántás
zeller
... 1 hagyma
só cukor
A gombóchoz:
2-3 főtt krumpli
só
1 tojás
és annyi liszt amennyit a krumpli felvesz
Elkészítése:
Rántást készítünk felengedjük paradicsomlével és kis vízzel .Beletesszük a hagymát és a zeller. Ízesítjük. Ha felforrt elzárjuk alatta a gázt.
A gombóc:
A krumplit megfőzzük, villával áttörjük, beleütjük a tojást, sózzuk és a liszttel összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk és lobogó vízbne megfőzzük.
Tálalunk!
Hozzávalók:
1 liter paradicsomlé
rántás
zeller
... 1 hagyma
só cukor
A gombóchoz:
2-3 főtt krumpli
só
1 tojás
és annyi liszt amennyit a krumpli felvesz
Elkészítése:
Rántást készítünk felengedjük paradicsomlével és kis vízzel .Beletesszük a hagymát és a zeller. Ízesítjük. Ha felforrt elzárjuk alatta a gázt.
A gombóc:
A krumplit megfőzzük, villával áttörjük, beleütjük a tojást, sózzuk és a liszttel összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk és lobogó vízbne megfőzzük.
Tálalunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése