Ha február akkor farsang, ha farsang akkor szalagos fánk!!
Hozzávalók: 30 db-hoz.
–
½ kiló liszt,
–
2 dkg élesztő,
–
5 dkg cukor,
–
5 dkg margarin,
–
2 tojás sárgája,
–
késhegynyi só,
–
½ liter tej (
3,5-4 dl is elég),
Elkészítése:
2 dl tejjel 2 kanál liszttel és az élesztővel
kovászt készítünk. A cukrot a tojás
sárgájával eldolgozzuk. Tejben feloldjuk a sót.
A kovász ha feljött az
edényben akkor a többi anyagokat alaposan összekeverjük. Géppel nagyon gyorsan
és szépen ki lehet dolgozni a tésztát. 20 perc után lisztezett deszkán hagyjuk
kétszeresére kelni letakarva.
Ha megkelt óvatosan szétnyomkodjuk.
Fánkszúróval kiszaggatjuk lisztezett deszkára tesszük,10 percig még kelni
hagyjuk.
A közepét benyomjuk és alja kerüljön
felülre sütésnél. Az olaj forró legyen.
Megfordítjuk (ha magától nem fordul meg) és szép arany barnára sütjük.
Szalvétára helyezzük a fölösleges olaj lecsöpögjön.
Lekvárral és porcukorral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése