2013. február 19., kedd

Itt a farsang áll a bál, sütöm már a fánkocskát!!

Ha február akkor farsang, ha farsang akkor szalagos fánk!!
 
 
 
 



Hozzávalók:  30 db-hoz.


        ½ kiló liszt,

        2 dkg élesztő,

        5 dkg cukor,

        5 dkg margarin,

        2 tojás sárgája,

        késhegynyi só,

        ½ liter tej ( 3,5-4 dl is elég),

 


Elkészítése:

 

                   2 dl tejjel 2 kanál liszttel és az élesztővel kovászt készítünk.  A cukrot a tojás sárgájával eldolgozzuk. Tejben feloldjuk a sót.

 

A kovász ha feljött az edényben akkor a többi anyagokat alaposan összekeverjük. Géppel nagyon gyorsan és szépen ki lehet dolgozni a tésztát. 20 perc után lisztezett deszkán hagyjuk kétszeresére kelni letakarva.

 

 Ha megkelt óvatosan szétnyomkodjuk. Fánkszúróval kiszaggatjuk lisztezett deszkára tesszük,10 percig még kelni hagyjuk.

A közepét benyomjuk és alja kerüljön felülre sütésnél. Az olaj forró legyen.

 

 Megfordítjuk (ha magától nem   fordul meg) és szép arany barnára sütjük. Szalvétára helyezzük a fölösleges olaj lecsöpögjön.

 

 Lekvárral és porcukorral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése