2013. február 28., csütörtök

Bucika


Sajtos buci

 

Hozzávalók:

        0,5 kg liszt,

        17 dkg vaj,

        175 g tejföl,

        2,5 dkg élesztő,

        1 tojás + sárgája a tetejére,

        0,5 l tej,

        3 kk. só, 2 kk. cukor,

        10 dkg sajt, + 5 dkg a tetejére,

 

Elkészítése:      Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást, sót , maradék cukrot. A tésztát összedolgozzuk kétszer hajtjuk, minden hajtásnál megszórjuk 5 dkg sajttal. Kinyújtjuk, szeleteljük és a tetejét megkenjük tojássárgával és megszórjuk a sajttal. Hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra 45 perc alatt megsül.

Főzelék mellé kiváló.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése