2013. február 28., csütörtök

Bográcsban jó!!


Slambuc


 

Hozzávalók:

 

        hagyma

        szalonna, pici olaj,

        kolbász

        paradicsom 4 db

        paprika 2 db

        krumpli fél kiló

        só, bors, vegeta, erős pista, piros arany, pirospaprika,

        250 g lebbencs tészta, sütőben megpirítva!

 

 

Elkészítése:

 

                   A hagymát apróra vágom, a krumplit pici kockákra, a kolbászt karikákra vágom. A szalonnát nagyobb darabokra darabolom. Paradicsomot és a paprikát is negyedelem.

 

A tésztát összetöröm és megpirítom 10 perc alatt a sütőben szép aranybarnára sül.

 

A szalonnát zsírjára sütöm. Ha már szép töpörtyűs akkor belerakom a hagymát, (esetleg zsírt is teszek bele ha kevés a zsiradék,) ha majdnem megpirult akkor belerakom a kolbászt és a paradicsom, paprikát. Bele a krumpli.

 

Fűszerezzük és pici vízzel felengedjük, hogy a krumpli meg tudjon puhulni. A krumpli ha majdnem puha belerakom a pirított tésztát. Kóstolom, ha szükséges még fűszerezem.

 

Sűrűre főzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése