Slambuc
Hozzávalók:
–
hagyma
–
szalonna, pici
olaj,
–
kolbász
–
paradicsom 4 db
–
paprika 2 db
–
krumpli fél kiló
–
só, bors, vegeta,
erős pista, piros arany, pirospaprika,
–
250 g lebbencs tészta, sütőben megpirítva!
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, a krumplit pici kockákra,
a kolbászt karikákra vágom. A szalonnát nagyobb darabokra darabolom.
Paradicsomot és a paprikát is negyedelem.
A tésztát összetöröm és
megpirítom 10 perc alatt a sütőben szép aranybarnára sül.
A szalonnát zsírjára sütöm. Ha
már szép töpörtyűs akkor belerakom a hagymát, (esetleg zsírt is teszek bele ha
kevés a zsiradék,) ha majdnem megpirult akkor belerakom a kolbászt és a
paradicsom, paprikát. Bele a krumpli.
Fűszerezzük és pici vízzel
felengedjük, hogy a krumpli meg tudjon puhulni. A krumpli ha majdnem puha
belerakom a pirított tésztát. Kóstolom, ha szükséges még fűszerezem.
Sűrűre főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése