Őszinte legyek nem is tudom, hogy hoztam össze ezt a hideg tálat, valahogy valaki vezette a kezem és segített mert még soha nem csináltam előtte, de azóta sem próbálkoztam vele.
Francia saláta az alap. Kocka alakú sonka lapokat vettem és azt kétféle krémmel töltöttem meg és tekertem fel.
Francia saláta:
francia saláta zöldség mix
majonéz
tejföl
alma ecet
lilahagyma
só, bors,
Elkészítése: A francia saláta zöldséget enyhén sós vízben megfőzöm. Ha puha a zöldség leszűröm és hagyom kihűlni. ( ha nem hűl ki nagyon magába szívja a nedvességet és száraz lesz) Vizet az alma ecetetben a cukrot feloldom. Hagymát apróra vágom bele az ecetes lébe, hozzáadom a kihűlt zöldségeket. Majonézt és tejfölt teszek rá. Alaposan de óvatosan elvegyítem. Sózom, borsozom.
Ezt egy tálcára kihalmozom és elsimitom hogy mindenhova jusson.
A sonkába a krémet rákenem feltekerem és a salátára halmozom!!
Paradicsommal, uborkával kikoricával lehet dísziteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése