2013. február 28., csütörtök

Bukták buktája


Lekváros bukta

 


Hozzávalók:

        ½ kiló liszt,

        2 dkg élesztő,

        2 tojás sárgája,

        3 dl tej,

        6 dkg vaj,

        5 dkg cukor,

        csipet só,

        8 dkg vaj kenéshez,

 

Elkészítése:   1 dl langyos tejből a cukor feléből az élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet amiben a sót feloldottuk. A lisztbe mélyedést készítünk és beleöntjük az anyagokat.

Jól összedolgozzuk. Hagyjuk a deszkán kelni fél órát.

 A kelesztés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8-10 cm-es kockákra vágjuk.
A közepébe sütésálló lekvárt teszünk és felcsavarjuk.
Tojásfehérjébe és kristálycukorba mártjuk és behelyezzük a tepsibe.

 Nagy tepsibe pont belefér. Fél órát még kelesztjük a tepsibe.

Forró sütőbe hamar megsül. 25 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése