Lekváros bukta
Hozzávalók:
–
½ kiló liszt,
–
2 dkg élesztő,
–
2 tojás sárgája,
–
3 dl tej,
–
6 dkg vaj,
–
5 dkg cukor,
–
csipet só,
–
8 dkg vaj
kenéshez,
Elkészítése: 1 dl langyos tejből a cukor feléből az
élesztővel kovászt készítünk. A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk,
hozzáöntjük a tejet amiben a sót feloldottuk. A lisztbe mélyedést készítünk és
beleöntjük az anyagokat.
Jól összedolgozzuk. Hagyjuk a
deszkán kelni fél órát.
A kelesztés után lisztezett deszkán
kinyújtjuk, 8-10 cm-es kockákra vágjuk.
A közepébe sütésálló lekvárt
teszünk és felcsavarjuk.
Tojásfehérjébe és
kristálycukorba mártjuk és behelyezzük a tepsibe.
Nagy tepsibe pont belefér. Fél órát még
kelesztjük a tepsibe.
Forró sütőbe hamar megsül. 25
perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése