2013. február 28., csütörtök

Egy kis vadság


Vadas zsemlegombóccal
 

Hozzávalók:  


        marhahús,

        sárgarépa, fehérrépa, hagyma,

        bors, mustár, tejföl,

        só, cukor, olaj,

        gombóchoz: zsemle pirítva, nokedli tészta: víz, liszt, só,

 

Elkészítése:

         A húst a zöldségekkel és a fűszerekkel kuktában vízben feltesszük főni. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak a húst kimerjük a léből és félretesszük. A zöldségeket és a hagymát ledaráljuk.   

          Olajon karamelizálunk cukrot, beletesszük a zöldségpürét. Ízlés szerint mustározzuk és tejfölt teszünk bele. A húst is beletesszük és még  főzzük 10 percig.

         Zsemlegombóc elkészítése: A zsömlét kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Nokedli tésztát készítünk és a zsemlekockákat beleforgatjuk. Fórró vízben megfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése