Vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók:
–
marhahús,
–
sárgarépa,
fehérrépa, hagyma,
–
bors, mustár,
tejföl,
–
só, cukor, olaj,
–
gombóchoz: zsemle
pirítva, nokedli tészta: víz, liszt, só,
Elkészítése:
A húst a zöldségekkel és a fűszerekkel kuktában vízben
feltesszük főni. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak a húst kimerjük a léből és
félretesszük. A zöldségeket és a hagymát ledaráljuk.
Olajon karamelizálunk
cukrot, beletesszük a zöldségpürét. Ízlés szerint mustározzuk és tejfölt
teszünk bele. A húst is beletesszük és még
főzzük 10 percig.
Zsemlegombóc elkészítése: A zsömlét kockákra vágjuk és
olajon megpirítjuk. Nokedli tésztát készítünk és a zsemlekockákat
beleforgatjuk. Fórró vízben megfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése