2013. február 28., csütörtök

Karfiol


Rakott karfiol

 

Hozzávalók:

        karfiol,

        kolbász, sonka,

        besamel mártás: 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, reszelt sajt, 1 tojás

        margarin

        petrezselyem,

        só, bors,

 

Elkészítése:

                   A karfiolt puhára párolom vagy főzöm.

Beasamel mártás: ujjnyi vastag vajat felolvasztunk, addig olvasztom míg habzani nem kezd. Beleszóróm a lisztet. Fehéredésig pirítom. Felengedem a meleg tejjel. Folyamatos kevergetve sűrűre főzöm. A tűzről lehúzva beleszórom a sajtot, a sót, és a borsot és a végén az enyhén felvert tojást. A legvégén bele a petrezselyem. Ráöntöm a karfiolra. A karfiolt előtte megszórtam kolbászkarikákkal, sonkával. Forró sütőbe helyezem. Nem szabad túl barnára sütni mert keserű lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése