Rakott karfiol
Hozzávalók:
–
karfiol,
–
kolbász, sonka,
–
besamel mártás: 2
dl tej, 1 evőkanál liszt, reszelt sajt, 1 tojás
–
margarin
–
petrezselyem,
–
só, bors,
Elkészítése:
A karfiolt puhára párolom vagy főzöm.
Beasamel mártás: ujjnyi vastag vajat felolvasztunk, addig olvasztom míg
habzani nem kezd. Beleszóróm a lisztet. Fehéredésig pirítom. Felengedem a meleg
tejjel. Folyamatos kevergetve sűrűre főzöm. A tűzről lehúzva beleszórom a
sajtot, a sót, és a borsot és a végén az enyhén felvert tojást. A legvégén bele
a petrezselyem. Ráöntöm a karfiolra. A karfiolt előtte megszórtam
kolbászkarikákkal, sonkával. Forró sütőbe helyezem. Nem szabad túl barnára
sütni mert keserű lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése