A könnyebb szeletelhetőség érdekében lehet a tésztát úgy is összeállítani, hogy csak két rétegből álljon.
A tésztához :
- 6 db tojás
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 40 dkg porcukor
- 6 ek víz
- 0,7 dl erős feketekávé ( 4 mk nescaféból készítve )
- 15 dkg dióbél (durvára vágva )
A krémhez :
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 0,5 l tej
- 0,7 dl erős feketekávé ( 4 mk nescaféból készítve )
- 1 ek rum
- 25 dkg vaj
- 12 dkg étcsokoládé
- 12 dkg margarin
elkészítés
Tészta készítése:
- A dióbelet durvára daraboljuk.
- A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
- A tojások sárgáját a porcukorral és 6 ek vízzel habosra keverjük kb. 10 percig, majd hozzáöntjük a kihűlt kávét, amivel még kb. 5 percig keverjük.
- Beleszitáljuk apránként a sütőporral elkevert lisztet, majd ezt követően belekeverjük a darabolt dióbelet.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán elvegyítjük az előzőekben kikevert masszával.
- Kikenjük a tepsit margarinnal, vékonyan beszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztamasszát.
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A pudingport elvegyítjük a liszttel és a cukorral. A fél l tejet apránként hozzáöntve csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a feketekávét, és kb. 10 perc alatt - állandóan kevergetve - sűrűre főzzük.
- A főzött krémalapot teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal és 1 ek rummal gépi habverővel kb. 5 perc alatt jól kikeverjük.
- A kihűlt tésztát hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, az így kapott tésztadarabokat éles késsel félbevágjuk.
- A tésztát megtöltjük a krémmel, úgy, hogy két rúd 3-3 lapból álló süteményt kapjunk. A felső lapot már ne krémezzük be, mert arra csokimáz kerül.
- A csokoládémázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal együtt, amivel jól elkeverjük.
- A langyosra hűlt csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése